Leuke tours en excursies in Kiev

Tours en excursies - Bezoek Kiev

Waar je in andere landen misschien gewend bent om bij een groep aan te sluiten, zijn de tours in Kiev veelal privé. Oekraine is op dit moment nu eenmaal een relatief goedkoop land voor Westerse bezoekers. Geniet daarom van onverdeelde aandacht van je privégids en ga samen op stap. Van rondleidingen tot een typisch Oekraiense kookworkshop. Hieronder zie je een aantal tips voor erg leuke tours om je onder te dompelen in de stad Kiev.

Stadswandelingen Kiev

– Wandelen door historisch Kiev
In drie uur tijd kom je alles te weten over de geschiedenis van Kiev tijdens deze interessante wandeling door het oude gedeelte van de stad. Tijdens de wandeling zie je de belangrijkste plekken en monumenten met eigen ogen, en hoor je de verhalen die erbij horen. Van het Maidan onafhankelijkheidsplein, tot de kathedralen met gouden koepels. Ideaal voor als dit je eerste keer in Kiev is. Handig om de tour gelijk de eerste dag te doen, zodat je daarna beter je weg in de stad kunt vinden. De wandeling kost 25 euro per persoon en je bent verzekerd van een kleine groep.

– Alternatieve tours Kiev (privégids)
Ken je de hoogtepunten van Kiev al en wil je nu de rest van de stad ontdekken? De leuke en interessante ‘Secret Kiev’ wandeltour is een aanrader. In plaats van de bekende bezienswaardigheden zul je je nu meer concentreren op wat meer verstopte hofjes en steegjes en op de minder bekende gebouwen van Kiev met een interessante historie. De tour kost 80 euro en voor die prijs kun je hem met maximaal 10 mensen doen.

– Underground Kiev
Ook gaaf: een ondergrondse excursie. Loop door een enorm netwerk aan tunnels onder de stad: verbonden met oude Sovjet bunkers, ondergrondse rivieren en de metrotunnels. De tour duurt zo’n 2,5 uur en is veel wandelen, dus draag goede schoenen.

Kiev rondleiding, met auto

– Stadsrondleiding Kiev
Wandeltour door centrum - Bezoek KievKiev is vrij groot, dus een rondwandeling zal bijna altijd maar de helft van de stad laten zien. Zie je liever in één keer alle bezienswaardigheden van Kiev of loop je liever niet al te ver? Kies dan voor een stadstour die wandelen afwisselt met rijden in een auto. Daar betaal je tussen de 20-35 euro per persoon voor. Deze uitgebreide Kiev tour van 3 uur geeft je een goede indruk van de stad en kost 80 per auto (3 personen) met privégids. De gids haalt je op bij je hotel.

Workshops in Kiev

– Workshop Oekraïens koken (privégroep)
Heerlijk eten proeven in Kiev is één ding, het zelf leren koken is de volgende uitdaging. Tijdens deze Oekraiense kookworkshop krijg je in 3 uur de kneepjes van het vak door en maak je eigen Oekraiense borsjt en varenyky (gevulde deegballetjes). De workshop kost 90 euro per groepje van maximaal 3 personen.

– Schieten in Kiev
Op zoek naar meer adrenaline? Pak nu je kans in Kiev op de outdoor schietbaan. Hier leer je onder andere met een AK47 te schieten. Alle uitleg is in het Engels en je wordt bij je hotel opgehaald met een auto.

Ook een must see

Een tour naar de oude kerncentrale Tsjernobyl en de nabijgelegen grote spookstad Pripyat is een erg bijzondere dagtocht vanuit Kiev. Lees meer over de verschillende excursies naar Tsjernobyl.