Cafe’s en bars in Kiev

Een goede bak koffie, verse thee of sap, Oekrainse wodka en de plaatselijke zelfgebrouwen frisdrank Kvass. Iets drinken kan in Kiev bij verschillende bars, cafés en koffiehuizen. Cafés zijn er volop in Kiev, een echt gezellig café vinden, is echter zo makkelijk nog niet. Voornamelijk door de bijzondere Oekrainse voorliefde voor flikkerende tv-schermen. Daarom hieronder een overzicht van plekken die wél leuk zijn. Kiev is groot, dus wie weet ontdek je zelf ook nog andere fijne cafés.

Parken en pleinen, koffie in de open lucht

Koffie, verse thee, cake, schone toiletten, muziek, mensen kijken. Met lekker weer zijn sommige parken en pleinen in Kiev net een open lucht café. Zeker het Taras Shevchenko Park bij het Leo Tolstoj metrostation is er zo een. In dit park is een veelvoud aan kleine kioskjes waar je koffie, thee, fris en iets te eten kunt kopen. Dankzij het conservatorium spelen de straatmuzikanten in Kiev op hoog niveau en hoor je vanaf elke plek wel iemand spelen. Over de indeling van dit park is goed nagedacht. De verschillende bankjes lokken Oekrainers van alle leeftijden om bij te kletsen en aan de kant van de metro bekwamen seniore mannen zich in het schaakspel.

koffie bar kyiv kiev

Vagabond – voor (nieuwe) vrienden

In de gezellige Kievse wijk Podil zit het knusse vintage cafe Vagabond. Gerund door een aantal studentenvrienden trekt het vooral de vele studenten die in de wijk studeren en wonen. Gelukkig ben je hier ook van harte welkom als je wat ouder, of jonger, bent. Vagabond serveert lekkere taarten, wraps, thee, koffie, en verschillende sapjes. Je kunt aan de bar hangen, op een van de oude stoelen plaatsnemen of onderuitgezakt wegtypen op je laptop. Bij goed weer is er een klein terras buiten. Verliefd op een van de vintage en retro spullen in het creatief ingerichte café? Het meeste is te koop, of doe een goed ruilaanbod en wie weet kom je tot een akkoord.

Hryhoriya Skovorody 7, Kyiv. Facebookpagina

Bankabar – alles uit een pot

Het concept van de Bankabar is simpel: ze serveren alles in een glazen pot (mason jar). Kleine potjes voor wodka, grote potten voor thee of cocktails, salades en dumplings. Tel daarbij op de leuke aankleding en aardige mensen achter de bar. Je hebt wel een beetje geluk nodig bij de Bankabar. De ene keer trekt het een leuk publiek, de andere keer een luidruchtige groep mannen. Daarnaast is het een keten van bars in Kiev, waarbij sommige een stuk mooier en gezelliger ingericht zijn dan anderen. Even binnenlopen kan altijd en wie weet heb je een heerlijke avond en een tafel vol lege potten voor je.

Banka zit op verschillende locaties in de stad, adressen vind je op hun website.

Dogs & Tails – het zusje van de Milkbar

cafe bar kyiv kiev

Vlakbij de Milkbar zit Dogs & Tails, ofwel hotdogs en cocktails. Dit stijlvolle donkere café/restaurant is een gezellige plek om binnen of buiten iets te drinken. In de voormalige bioscoop zit dit donkere industriële café en een eigen terras. Je kunt er onder andere hotdogs in verschillende creatieve presentaties krijgen, er zijn ook andere (vega) maaltijden en leuke drankjes.

Dogs & Tails zit vlakbij het sportpaleis, op Shota Rustaveli 19, Kyiv. Facebookpagina

  • Ook leuk: de hippe Milkbar vol mensen, enorme taarten en heerlijke dranken. Zie onze Kiev Restaurantpagina.

Wijnbar Like a Local’s – wijnen uit de regio

Echte Oekrainse wijn mag zich meten aan zijn Italiaanse en Franse broertjes. Nu je toch in Kiev bent, kun je zelf proeven of dit echt zo is. Bijvoorbeeld bij de mooie wijnbar Like a Local’s in het stadscentrum. Hier kies je uit een groot aanbod van Oekraiense wijnen en kun je rekenen op goed advies als je er zelf niet uitkomt. Trek gekregen, kies dan voor gerechten en snacks als hartige cake, kazen en gevulde rijstvel loempiaatjes. Met de relaxte sfeer, mooie aankleding en fijne wijnen ben je al snel een halve middag zoet.

Je vindt de wijnbar op Sichovykh Striltsiv 26, Kyiv. Facebookpagina.