Uitgaan in Kiev, van opera tot rave

Uitgaan in Kiev - Bezoek Kiev

Uitgaan in Kiev, de feeststad met vodka, mooie mensen en goede muziek, kan een groot feest zijn. De juiste gelegenheid uitkiezen in Kiev is echter niet zo makkelijk. De plek waar het gebeurt, verandert per maand en clubs kunnen per uur een ander publiek trekken. Vaak betekent dat: hoe later op de avond, hoe wanhopiger de mannen en hoe meer dames van betaalde liefde. Gelukkig zijn er een aantal plekken waar je sowieso terecht kunt en die ook écht leuk zijn. Beachbars waar je eerst rustig zit en later danst, themafeesten en concerten. Op zoek naar een café om wat rustiger te zitten: kijk dan op onze Kievse cafés pagina.

Wil je zelf op zoek naar een plek om te stappen, dan kun je het beste terecht in het gebied aan het einde van Khreschatyk straat, tussen het Taras Shevchenkopark en het Sportpaleis. In het hart van Podil vind je wat meer ontspannen cafeetjes en drinkgelegenheden. Hieronder onze persoonlijke tips, in willekeurige volgorde.

South Shore Kiev (UBK), relaxen en muziek aan het strand

Uitgaan in Kiev betekent ook strand, zoet water en gezellige beach clubs, waarvan wij UBK de fijnste vinden. De strandtent is overdag relaxt, met loungestoelen en hangmatten. ‘s Avonds komt de hele boel echt tot leven. Je kunt bij de verschillende bars cocktails of andere drankjes krijgen. Ondertussen vermaak je je op een steeds donkerder wordend strand met lichtjes tussen de bomen en een uitzicht op de rivier en het centrum van Kiev. Alleen daarom al een topplek. Tel daarbij op de live optredens, DJ’s, en dansen onder de sterren. Kijk op hun Facebookpagina voor het programma, kaartjes reserveren is soms nodig.

UBK zit over de Parkovyi voetgangersbrug meteen naar rechts en dan zo’n 100 meter het bos in.

Beach club uitgaan - Bezoek Kiev
Overdag chillen in hangmatten, ’s avonds dansen onder de sterren bij Kievse strandclub UBK.

Carribean Club, swings and drinks

Liefhebbers van salsa die willen uitgaan in Kiev kunnen al jarenlang terecht bij Caribbean Club. Een gezellige en open sfeer, Engelstalig barpersoneel en bomvol met zowel toeristen als locals. Je kunt aan een van de tafels mensen kijken, al zal de muziek je al snel aanmoedigen tot een stevige dans. Vanaf de twee lagen balkons boven de dansvloer heb je een goed uitzicht op de band en het dansende publiek. Kijk op hun website om te zien wat er op het programma staat. Voor sommige feesten betaal je een klein bedrag aan entree, voor de concerten heb je altijd een kaartjes nodig.

De Caribbean Club zit aan Symona Petlyury 4, Kyiv, in een zijstraat van de grote Tarasa Shevchenkoboulevard. Het is de hele week open van 18.00 tot 6.00.

De opera – een avond in stijl

Net als vele andere Oost Europese steden is uitgaan in Kiev een mooie kans om een keer naar de opera te gaan. Door de betaalbare komt er een afwisselend publiek op de voorstellingen af. Alleen al het Operagebouw zelf is van binnen adembenemend. Tel daarbij de kostuums en uitvoering op en je weet dat het een bijzondere avond zal worden. Behalve opera kun je balletvoorstellingen zien en klassieke concerten bijwonen. Kleed je gepast, want ook in Kiev is de opera een serieuze zaak. Een aanrader voor een stijlvolle avond.

Kaartjes heb je al vanaf € 2, maar je wilt wellicht iets beter zitten en dus iets meer besteden. Kijk op de website voor het repertoire en reserveer van te voren. Adres Operagebouw: Volodymyrska 50, Kyiv.

Kurazh Bazar, maandelijks avondfestijn

Je hebt een beetje geluk nodig, want deze erg leuke avondmarkt is slechts één lang weekend per maand. In dat ene weekend trekken de organisatoren wel alles uit de kast om je te vermaken. De naam markt verklapt het al een deel: je kunt op een grote indoor vintage markt rondstruinen en van alles proeven bij een van de rollende keukens op de food market. Daarnaast is er nog veel meer te doen: er zijn meerdere DJ’s, cocktails, workshops, fotoshoots in het thema van die maand en in sommige maanden zelfs -jawel- honden knuffelen van de plaatselijke hondenclub. De plek zelf is ook tof. Aan de rand van een enorme markt/bazaar, midden tussen hippe koffietentjes en co-workingspaces. De sfeer is uitgelaten en erg gezellig. Voordeel: hier spreekt gewoon iedereen Engels.
Het is wel even zoeken naar de markt, dus speciaal voor jou hebben we de exacte coördinaten uitgezocht. Gebruik deze als je de metro bent uitgestapt, want het is een doolhof van markthallen. Laat eventueel hun website of Facebookpagina aan iemand daar zien, dan wijzen ze je vast een deel op weg. Even zoeken, de nachtmarkt is het waard.

Kijk op Facebook voor data en thema’s. Op hun Instagram krijg je een goede impressie van de sfeer op vorige feesten. Om er te komen neem je de rode Metrolijn tot de laatste stop, Lisova. Vanaf daar is het even zoeken tussen de enorme markthallen, maar dit is de exacte plek.

Nachtmarkt uitgaan - Bezoek Kiev
De maandelijkse avondmarkt Kurazh Bazar is de metrorit waard.

Closer, raves tot ver in de volgende ochtend

Wil je dansen op Techno, House of andere EDM dan ben je in Kiev bij Closer aan het juiste adres. Aan de rand van de levendige wijk Podil is een oud fabriekcomplex omgetoverd tot uitgaansgelegenheid. Er is eigenlijk de hele dag wel wat te doen, van exposities tot lezingen en restaurantjes. Maar als de nacht valt, dan gaat het volume omhoog en zorgen underground DJ’s uit Oekraïne en ver daarbuiten dat het dak eraf gaat. Closer heeft in de zomer ook een mooi buiten-terras. Eens per jaar is de plek het toneel van het Strichka-festival, waarbij je 36 uur onafgebroken kunt dansen.

Er treden vrijwel elk weekend andere DJ’s op in Closer, check hun Facebookpagina voor het actuele programma. De club ligt aan de rand van Podil, in het lager gelegen deel van Kiev.