Kyivan Rus Park, ontdek middeleeuws Kiev

Kyivan Rus, ofwel het Kievse Rijk, was een machtig rijk dat in de 9e eeuw in Kiev werd gesticht. Het rijk groeide al snel uit over het huidige Oekraine, Europese Rusland en Wit-Rusland. In die tijd was Kiev een van de beroemdste steden in Oost-Europa. Het Kyivan Rus Park bouwt het Kiev van toen 1 op 1 na. Een ambitieus plan dat, als het eenmaal volledig uitgevoerd is, ongetwijfeld een fantastische attractie wordt. Momenteel is het echter nog lang niet af. Voor nu is het vooral een leuk park voor kinderen die Oekraiens spreken.

Kyivan Rus park - Bezoek Kiev

Wat doen in Kyivan Rus Park?

Hoewel de Engelstalige website er professioneel uitziet, hoef je van het park zelf nog niet veel te verwachten. Het grootste deel van het park beslaat een grote stadsmuur met torens die je in kunt klimmen en een paarden- en riddershow die leuk is om te zien, maar al snel saai wordt als je de taal niet spreekt. Daarnaast zijn er enkele cafeetjes, je kunt met een kruisboog schieten, huizen in oude stijl zien en verschillende tentoonstellingen bezoeken (lees: een kleine kamer met voorwerpen zonder Engelse uitleg). Ook kun je kostuums huren, waardoor je zelf kunt rondlopen als een middeleeuwse prinses of ridder. De medewerkers in het middeleeuwse park zijn erg aardig, maar spreken vaak geen Engels. Je bent er daarom in een uurtje wel doorheen, wat wellicht de lange reis niet waard is.

Zo kom je in het park

Kievan Rus Park ligt namelijk een redelijk eind buiten de stad en is veruit het makkelijkst met een auto te bereiken. Parkeergelegenheid genoeg daar en het is fijn om zelf te bepalen wanneer je wilt vertrekken. Heb je geen eigen vervoer, dan kun je overwegen in het weekend het minibusje van het park te gebruiken. Dit transferbusje haalt je op bij metrostation Vydubychi, je herkent het busje aan de vlag van Kievan Rus. Het busje rijdt (meestal) eens per uur naar het park. De rit duurt een klein uur en vol = vol. Waarbij handig is om te weten: niet vol = nog niet rijden. Met andere woorden: hou rekening met een wat langere reistijd. Voor de terugrit komt het busje eens per uur voorrijden en slaat halverwege de middag een uur over. Het busje kost 35 UAH per persoon.

<< Ga terug naar ‘overige bezienswaardigheden in Kiev