Peizazhna Landscape Alley, vrolijke mozaiek in Kiev

Peizazhna Landscape Alley park - Bezoek Kiev
Een dertig meter lange kat, bankjes in de vorm van een konijn en een complete Alice in Wonderland speelplaats waar ook volwassenen de weg weten. Peizazhna Landscape Alley is een vrolijk en lief buurtinitiatief in het centrum van Kiev, vol met geestige kunstwerken die een lach op je gezicht toveren. Buurtbewoners betaalden een deel van de bouwkosten mee en zijn nu ook regelmatig te vinden in het kleine parkje.

Spel en kunst in Landscape Alley

De mozaieken beelden in Peizazhna Landscape Alley kwamen in 2009 op de al bestaande bestrating te staan. Een aantal jaar later kwamen daar nog sculpturen van moderne Oekraïense artiesten bij. Dat maakt dat het park al lang veel meer is dan een plek waar alleen gespeeld wordt. Sommige mensen komen er voor de moderne kunst, andere voor het mooie uitzicht over Kiev’s stadsdeel Podol.

Alle rust in de avond

Overdag is het een leuk speelpark voor kinderen en tegelijkertijd een levendig parkje middenin de stad. Op mooie dagen staan er geregeld stalletjes waar je ijs of iets te drinken kunt kopen. In de avond is het park het leukst om te bezoeken, als het wat rustiger is en je Landscape Alley voor jezelf hebt.

Klik hier voor de locatieIn de buurt van: Sofia Kathedraal, Sint Andreaskerk en Andrejevski straat.

 

 

 

<< Ga terug naar ‘overige bezienswaardigheden in Kiev