Stedentrip Kiev

stedentrip kiev - bezoek kiev

Een stedentrip Kiev, naar de Oekraïense hoofdstad met zijn lange en bijzonder geschiedenis. Dat betekent: kunstschatten, mooie musea, mysterieuze orthodoxe kathedralen en ondergrondse kloosters. En ook: strand, trendy restaurants, spookstad Pripyat en beboste heuvels. Het mooie Kiev is wellicht anders dan je zou verwachten. Vol met interessante gebouwen binnen de stad en vele uitstapjes buiten de stad. Alles in één keer ontdekken gaat je niet lukken, maar tijdens een korte reis krijg je al snel de smaak te pakken voor je volgende stedentrip naar Kiev.

Een stedentrip Kiev is los van de cultuur en natuur ook voor de sfeer absoluut de moeite waard. Oekraine is een land in beweging. De ontwikkelingen gaan razendsnel en dat is interessant om te zien. Ondanks -of dankzij- de heftige geschiedenis loopt de bevolking met opgeheven hoofd over straat. Het leven wordt gevierd en zodra het lekker weer is, zijn de bankjes in de parken bezet. Kom je met ze in contact, dan vertellen de trotse en lieve bewoners van Kiev je graag meer over hun geliefde land en hoe zij de toekomst zien voor Kiev.

Om met de deur in huis te vallen: tijdens een korte stedentrip Kiev zul je niet alles zien wat de stad te bieden heeft. Dat kan ook bijna niet met een miljoenenstad vól cultuurschatten. Wat we in ieder geval aanraden is een tour door de stad heen, wandelend of deels met een auto, om er zo het maximale uit te halen. En alsof de stad zelf niet genoeg te bieden heeft, zijn er ook unieke dagtrips te maken. Een verblijf in Kiev is een uitgelezen kans om het rampgebied rond Tsjernobyl met eigen ogen te zien. Maar ook een uitstapje naar het openluchtmuseum Pirogovo is een absolute aanrader.

Stedentrip Kiev: pakket of los boeken?

Hoewel een geheel verzorgde stedentrip naar Kiev ideaal klinkt, zijn er nog niet zo veel aanbieders die een pakket aanbieden. Daarnaast krijg je bij een pakketreis niet altijd de directe vlucht, waardoor je langer onderweg bent. Zelf je vlucht, transfer en hotel bij elkaar boeken, is daarom op dit moment de beste optie. Voor een slaapplaats kun je bij onze 8 hotel tips in Kiev kijken. Ook lees je bij ons welke vliegmaatschappijen naar Kiev vliegen vanuit België, Nederland en west-Duitsland. Een vooraf geboekte taxi vanaf het vliegveld kost ongeveer 20 euro.

Expedia Kiev logoExpedia is een van de weinige aanbieders van stedentrips naar Kiev. Kijk hier voor hun uitgebreide aanbod aan reizen naar de Oekraiense hoofdstad. Je kunt al 4 dagen op stedentrip voor € 250 p.p.