Vervoer vanaf Kiev Airport

Kiev airport transfer - Bezoek Kiev

Je bent geland op Kiev Airport, op één van de twee vliegvelden. Dan zit je nog niet in de stad. Hoe kom je het snelst en gemakkelijkst vanaf het vliegveld bij je hotel in Kiev? Hieronder lees je de opties, handig op een rijtje.

Vervoer tussen Boryspil Airport en Kiev

Vanaf Boryspil vliegveld kun je in een half uur bij je hotel zijn met de taxi. Het handigst is een taxi van te voren te boeken, zodat je niet bij het vliegveld over de prijs of bestemming hoeft te discussiëren. Zeker als dit handen- en voetenwerk betekent, omdat je geen Russisch of Oekraïens spreekt. Bij een vooraf geboekte taxi wacht de chauffeur op je bij de aankomsthal met jouw naam op een bordje. bij het boeken geef je jouw vluchtnummer door, dus ook bij vertraging staat er nog keurig iemand op je te wachten. Een gereserveerde taxi tussen Boryspil vliegveld en Kiev centrum kost €25, boeken kan onder andere hier.

Een andere optie is een bus nemen van Boryspil naar Kiev. Kaartjes koop je bij de kantoortjes in het vliegveld, online reserveren werkt (nog) niet. Zoek op het vliegveld naar de knalpaarse ‘Skybus’. De bus doet er iets minder dan een uur over en stopt bij Vokzalna, het treinstation van Kiev. Let op: de meeste hotels liggen in andere wijken, dus je zult vanaf het treinstation een metro of taxi moeten nemen naar je hotel.
Je kunt ook halverwege uit de Skybus stappen en verder rijden met de metro. Stap uit bij Kharkivska, waar een metrostation zit. In de spitsuren, als er veel auto’s op de weg zijn, kan dit een kwartiertje schelen.

Vervoer vanaf Zhulyany Airport en Kiev

Vanaf vliegveld Zhulyany neem je het beste een taxi. Spreek je geen Oekraïens of Russisch, dan zul je wellicht meer betalen in de taxi dan normaal, mits je een goede prijs onderhandelt. Stap je net uit het vliegveld, dan heb je daar vaak geen zin in. Een vooraf geboekte taxi is daarom een relaxte manier om binnen een half uur bij je hotel in Kiev aan te komen. Een vooraf geboekte taxi tussen Zhulyany vliegveld en Kiev centrum boeken kan bijvoorbeeld hier voor €22. Een chauffeur wacht je dan op bij het vliegveld met een bordje met je naam erop.

Op ongeveer 200 meter van terminal A vind je een bushalte waar minibusjes langsrijden die naar verschillende metrohaltes van Kiev gaan. In een minibusje of trolleybus betaal je met kleingeld, in de metro van Kiev kun je daarna eventueel ook je creditcard gebruiken. Op de website van de luchthaven vind je een lijst met verschillende minibusjes en hun eindbestemming.