Vliegen naar Kiev, de beste optie

Vliegtickets Kiev Airport - Bezoek Kiev

Vliegen naar Kiev is de snelste en beste reisoptie. Vanuit België en Nederland stap je na een kleine 3 uur vliegen uit op Kiev Boryspil vliegveld. Je kunt naar Kiev vliegen vanaf Amsterdam Schiphol, Eindhoven en Brussel. Op deze pagina lees je welke maatschappijen direct op Kiev vliegen. Lees verder hoe je daarna vanaf het vliegveld het makkelijkst in het centrum van Kiev komt.

Wie vliegen er naar Kiev?

De onderstaande vliegmaatschappijen vliegen direct op Kiev. Er zijn ook andere luchtvaartmaatschappijen die met tussenstops op Kiev vliegen.

  • KLM vliegt vanaf Amsterdam naar Kiev Boryspil
  • Ukraine International Airlines vliegt vanaf Brussel en Amsterdam naar Kiev Boryspil
  • *NIEUW* Ryanair vliegt vanaf oktober 2019 naar Kiev vanaf Weeze Airport, wat vlakbij Venray net over de Duitse grens ligt. Tickets zijn nu al te boeken op de website van Ryanair zelf.

Vanuit Duitsland vliegen andere goedkope vliegmaatschappijen naar Kiev. Zo gaan er meerdere maatschappijen vanuit Dusseldorf. Wizzair vliegt vanaf Keulen, Hannover en Dortmund rechtstreeks naar Kiev Zhulyany. Voor wie comfortabel en snel vanuit Nederland naar de luchthavens in Duitsland wil, heeft NS International prima treintickets beschikbaar.

Vliegticket Kiev betalen met Air Miles en iDeal

Omdat er zoveel vluchtopties zijn, kan het handig zijn om je vliegtickets naar Kiev te vergelijken via bijvoorbeeld Vliegtickets.nl. Deze vergelijkingssite checkt een groot aantal vliegmaatschappijen op tijden en prijs. Je kunt vervolgens eenvoudig de beste optie kiezen. Deze site rekent achteraf ook geen extra, verborgen kosten. Je weet dus precies wat je betaalt, vóór je al je gegevens invult. Ook kun je tickets hier gratis afrekenen met iDeal. Geen creditcard nodig dus. Vooral interessant aan deze vliegwebsite is dat je Air Miles kunt inleveren voor hoge korting op álle vliegtickets (dus niet alleen KLM) die je boekt via deze website.

Vliegen op Kiev Boryspil Airport

Over het algemeen zul je op het vliegveld Kiev Boryspil landen. Dit is het grootste en meest belangrijke vliegveld in Kiev. Boryspil airport ligt zo’n 40 kilometer van Kiev af en je kunt vrij snel in het centrum zijn met de taxi of bus. Het is een modern en redelijk groot vliegveld met verschillende winkeltjes en overal gratis wifi.

Vliegen op Kiev Zhulyany Airport

Sommige maatschappijen vliegen op Kiev Zhulyany in plaats van Kiev Boryspil Airport. Beide vliegvelden liggen in de buurt van de stad, dus je kunt vrij snel in het centrum van Kiev zijn. Op Zhulyany landen meestal weinig vluchten uit Nederland en België, maar bij drukte kan het voorkomen dat je een ticket naar dit vliegveld boekt. Zhulyany ligt op 9 kilometer van het centrum van Kiev.

>> Vervoer tussen Boryspil of Zhulyany airport en Kiev centrum

 

Tussenstop transfer Kiev Airport - Bezoek Kiev

Tussenstop op vliegveld Kiev

Vlieg je naar Azië met Ukrainian Airlines, dan zit er vaak een tussenstop in Kiev bij. Je kunt overwegen om een uitgebreide tussenstop van 1 of 2 dagen te boeken. Op die manier kun je ook de mooie stad Kiev zien. Zelfs een tussenstop met excursie naar Tsjernobyl is een optie.